stappen maken

Steeds meer mensen makende stap om het gene waar ze zich al jaren aan ergeren cosmetisch aan te laten pakken. Dit kan een buikje zijn, te kleine borsten of ingevallen wangen.

Veelvoorkomende klachten. Niets nieuws dus. Maar wat wel nieuw is, is om er daadwerkelijk iets aan te laten doen. En me de toename van de vraag naar cosmetische ingrepen, ontstaat er ook een groei in het aanbod. Zelfs zo’n explosieve groei dat het toezicht op de kwaliteit hiervan lastig bij de houden is. De veiligheid kan dus ook vaak niet gewaarborgd worden.

 

Wel bestaat er een keurmerk onder cosmetische bedrijven en specialisten maar dit keurmerk is niet verplicht om toch deze ingrepen uit te mogen voeren. De gevolgen zijn altijd voor eigen rekening en moeten  ingecalculeerd worden als men hier aan heeft gekozen te beginnen.

Maar wat hier een direct gevolg van is, is de veiligheid die in het geding komt. Meer mensen die spijt hebben van de keus om iets aan zichzelf te laten doen omdat achteraf klachten opdoen. Stekende pijnen en uitslag zijn veel voorkomende klachten onder mensen die het met name bij niet gecertificeerde goedkope bedrijfjes hebben laten doen.

Onhygiënische botox spuiten of  slecht voorbereide botox behandeling zijn hier de oorzaak van. Zelfs komt het een enkele keer voor dat de botox of fillers materiaal dat wordt aangebracht bij bijvoorbeeld een facelift of een borstvergroting bestond uit oud bouwmateriaal zoals beton en houtschaafsel. Wat er precies nog meer in zit is onduidelijk maar dat de gevaren hiervan aanwezig zijn ontkent niemand. Tegenstanders zeggen dat dit eigen schuld is omdat het je eigen verantwoordelijkheid is om na te gaan of de desbetreffende kliniek voldoet aan de veiligheidseisen en eigenlijk valt hier weinig tegen in te brengen. Eigen verantwoordelijkheid is het sowieso, en als dit voorkomen kan worden door oplettendheid is dat zo.