Terug beginnen met zaaien

De zomer komt er weer aan en je hebt weer goesting om in je  tuin te gaan werken, vanalles te planten of zaaien. Maar zaaien kan je op 2 manieren doen namelijk zelf je planten zaaien met  behulp van een strooimachine of je kan gebruik maken van zelfzaaiers.  Je hebt zelfzaaiers die  snel uitzaaien en die  al snel een plaag vormen maar er zijn er ook die zich niet snel voort planten en waar je wat meer geduld mee moet hebben.

Sommige mensen zijn niet zo dol op  zelfzaaiers omdat je dit niet in de hand hebt waar ze gaan groeien waardoor je tuin  er misschien kan uit zijn als een heuse warboel.  Dit hangt natuurlijk ervan af wat jij juist mooi vindt,  wil jij alles mooi gestructureerd of wil je dat alles juist door elkaar  groeit.

Het nadeel van zelfzaaiers is dat je niet weet waar ze zich gaan plaatsen. Als je  zelf  planten teelt weet je hoe groot ze gaan worden  ongeveer,  bij zelfzaaiers is het moeilijk in te kunnen schatten hoe groot deze gaan worden.  Ook is het trouwens nog geen zekerheid dat ze  in jou tuin gaan uitzaaien.  Nu is het natuurlijk wel altijd mooi om een kleurrijke tuin te hebben en daarom vinden tuiniers het zo fijn om als ze zelfzaaiers in hun tuin aanwezig hebben.

April is juist gestart en dit is het ideaal moment om jou grasveldje weer helemaal in orde te brengen.  Vanaf dit moment is het ideaal om te beginnen met het zaaien  indien de gemiddelde temperatuur van de grond  boven de 10 graden ligt.  Indien de ondergrond nog te koud is zal het zaad niet groeien  waardoor je gazon er niet mooi gaat uitzien.  Vervolgens is het ook belangrijk om je gras eerst en vooral te laten groeien  en dan op regelmatig basis  met een benzine grasmaaier te onderhouden. In het begin moet je regelmatig je gras maaien voor een optimaal resultaat.