Thuis 3d printen

3d printen, waarschijnlijk heeft u er weleens van gehoord, dat kan natuurlijk prima want 3d printen staat tegenwoordig op de lijst van een van de innoverende producten die een veelzijdigheid kent waar je bang van wordt. De printer kan helaas geen rapporten of verslagen printen, maar wel verschillende objecten van vele verschillende supplementen. Het gaat als volgt tewerk.

Allereerst is het nodig om alle benodigdheden in huis te hebben, dat zijn een computer, 3d desktop printer, een softwareprogramma voor 3d tekeningen, een ontwerp of een idee (dit staat tegenwoordig ook gewoon op internet je hoeft daarom ook niet per over ontwerp skills te beschikken op de computer) en als laatste heb je het supplement nodig waarmee je wil printen. Deze supplementen lopen uiteen van carbon tot aan m-abs. Het ligt totaal aan hetgeen wat je wil gaan maken wat voor filament of supplement je nodig hebt. Het is daarom aan te raden om van tevoren te bedenken wat je wil gaan maken, en waar het aan moet voldoen. Wil je namelijk dat het supersterk is, dan kan je bijvoorbeeld gaan voor abs-x, wil je dat het biologisch afbreekbaar is dan kan je voor een pla filament gaan.

Als je alle benodigdheden in huis hebt, kan je eigenlijk aan de slag. Je koppelt zowel de 3d printer als de computer aan elkaar. Dan installeer je alles en zorg je ervoor dat wanneer je het ontwerp in de computer hebt staan dat de 3d printer het kan lezen. Daarna zal de 3d printer al het werk doen en kan je zelf eigenlijk in de tussentijd allemaal andere dingen gaan doen. Zo is het 3d printen dus heel gemakkelijk en je hoeft er ook niet bij te blijven zitten want de printer doet het werk. Het ligt aan de grootte en de complexiteit van het ontwerp hoelang de printer bezig is.