Tips voor de tekstschrijver

Er is een groot verschil tussen een gemiddelde en een goede tekstschrijver. Een goede tekstschrijver gebruikt in plaats van alinea’s met veel tekst, lijsten met bullets of cijfers. In plaats van één lange pagina met tekst, kun je de inhoud in paragrafen verdelen. Neem altijd witruimte op. Dit is de lege ruimte die paragrafen, afbeeldingen en andere elementen op een webpagina omringt. Hoewel het lijkt alsof dit gewoon verspilde ruimte is, is het eigenlijk de beste vriend van een webontwerper. Comfortabele hoeveelheden witruimte rond een tekst maken hem leesbaarder en aangenamer om te lezen.

 

Subheadertips voor de tekstschrijver

Het is ook belangrijk om de inhoud op te splitsen in secties met beschrijvende sub-headers. Een websiteover een vouwfiets kan bijvoorbeeld informatie ordenen onder de volgende kopjes:

  • Wat is een opvouwbare fiets?
  • Wie zijn de gebruikers van vouwfietsen
  • Huidige trends in de markt voor vouwfietsen
  • Prijzen van opvouwbare fietsen
  • Kom meer te weten

Deze subheaders helpen lezers niet alleen om door de pagina te navigeren, ze helpen zoekmachines ook om inhoud te vinden. In HTML kun je je kopjes waarderen door toevoeging van subheader tags. Gebruik een grote kop (H1) bovenaan elke pagina, gebruik middelgrote (H2) koppen om de hoofdinhoud te scheiden en gebruik kleine kopjes (H3) voor eventuele ondergeschikte punten.

 

Neem altijd multimedia op

Soms is een afbeelding of video duizend woorden waard. Onderzoek toont aan dat de informatie die aan het menselijke brein wordt doorgegeven visueel is en dat mensen veel sneller visuele informatie verwerken dan tekst. Een gemakkelijk te lezen grafiek kan ook een beter beeld geven van een complex onderwerp dan tekst alleen. Als je geen grafisch ontwerper bent van beroep, zijn er veel manieren om visuals op je website te gebruiken. Er zijn online enkele geweldige services om je te helpen bij het zelf maken van afbeeldingen. Afbeeldingen helpen een tekstschrijver ook om tekst op te splitsen, waardoor een pagina leesbaarder wordt. Het is verstandig ten minste één afbeelding op elke pagina van een website te hebben

 

Link de inhoud van je website

Het mooie van een website is dat het gemakkelijk is om lezers van de ene pagina naar de andere te leiden. Help lezers meer geweldige inhoud te vinden door bepaalde woorden of woordgroepen te koppelen aan andere relevante bronnen, met name die op uw eigen website. Dat geeft ook een hogere waardering bij zoekmachines. Hiervoor kun je bijvoorbeeld iemand inhuren en diegene website teksten laten schrijven.