Tuingrind voor uw tuin?

Is uw tuin klaar voor de zomer? Of wilt u tuingrind om uw tuin een natuurlijke uitstraling te geven? Tuingrind is te verkrijgen in allerlei soorten. Tuingrind kan gebruikt worden voor verschillende toepassing, Bijvoorbeeld een vijver, een parkeerplaats of een tuinpad. Afhankelijk van uw smaak kiest u een soort tuingrind.

Carrara tuingrind

Een bekende soort wit grind is Carrara. Het is een wit marmeren steensoort die in verschillende maten verkrijgbaar is. Deze soort is vernoemd naar het gebied waar het vandaan komt. Carrara is een stad in Toscane (Italië).

Grind bont

Grind bont is een soort die ook wel bekend is onder de naam ‘boerengrind’. Deze soort bestaat uit diverse kleuren grind die door elkaar zijn gemixt. Deze grindsoort is onder andere afkomstig uit de Rijn. Dit tuingrind wordt voornamelijk in het Duitse gedeelte van deze rivier gewonnen. Dit soort tuingrind is ook te verkrijgen in steentjes die 3 tot 6 centimeter zijn. Wanneer het tuingrind groter is dan 6 centimeter, spreken we van keien in plaats van grind. Zijn de stenen kleiner dan 3 cm en gebroken dan gaat het in vrijwel alle gevallen om split in plaats van grind.

Moräne grind

Een andere soort tuingrind is Moräne. Deze lijkt deze soort op op grind bont, alleen hebben de steentjes een prachtige glans. Deze soort wordt ook wel het Bovenrijn grind genoemd. Deze soort tuingrind is afkomstig uit het Zuid-Duitse gedeelte van de Rijn (vlakbij Zwitserland). Moräne grind is een samenstelling van diverse kleuren steentjes, waaronder bruin, grijs en wit.

Tuingrind bestellen?

Wilt uw tuin klaar maken voor de zomer? Dan is tuingrind bestellen een optie. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: http://www.grind-webshop.nl/. Hier kunt u kijken welke soorten er zijn, wat de prijs is en hoe het geleverd wordt.