Uitbesteden is beter

Voor een boer is het boerenbedrijf het belangrijkste wat er is. Het leven van de meeste boeren bestaat bijna helemaal uit zijn boerderij. De boer is dan de hele dag met zijn boerenbedrijf bezig en geeft zo al zijn tijd aan zijn bedrijf. Een boer is de hele tijd met zijn bedrijf bezig, want er is altijd wel wat te doen op een boerderij. Daarom moet een boer keuzes maken in de dingen die hij moet doen. Een boer is het liefste met zijn dieren bezig waardoor hij andere dingen moet laten liggen.

Zo laat een boer zijn papierwerk liever liggen, want papierwerk neemt vaak erg veel tijd in beslag. De meeste boeren houden zich liever bezig met hun bedrijf dan met papierwerk, waardoor hij administratie en ander papierwerk soms laat liggen en eigenlijk zou moeten vermijden.

Het komt dan ook vaak voor dat een boer niet veel tijd in de administratie steekt, waardoor de administratie minder goed wordt gedaan dan eigenlijk zou moeten. Dit geldt niet alleen voor de administratie maar voor al het papierwerk, zoals zaken die met vergunningen te maken hebben.

Soms kan het beter zijn om dingen uit te besteden. Als je zelf niet zoveel van het onderwerp afweet kan het soms beter zijn om het uit te besteden. Bepaalde dingen van de administratie kan je zelf nog wel leren, maar het regelen van een vergunning is gecompliceerder en kan daarom het beste worden uitbesteed.

Dit uitbesteden kan bijvoorbeeld bij Wijsman. Wijsman heeft veel kennis over de nieuwste ontwikkelingen over agrarische dingen zoals bijvoorbeeld een voorkoeler, een packmat of een koeborstel. Deze kennis gebruikt Wijsman tijdens het geven van een advies en kan zo vaak een passender advies geven dan wanneer de boer alles zelf zou doen. Zo kan een boer meer tijd bezig zijn met het bedrijf.