Vakantie Utrecht

Utrecht de Domstad, het kloppende hart van Nederland en het startpunt van de Tour de France dit jaar. Een geweldig prachtige stad die bruist van het leven en rijk is aan cultuur en historie. Kortom een leuke en spannende vakantiebestemming.

Doen en zien

In Utrecht kunt u tijdens uw vakantie veel doen en zien. Aanschouw prachtige kerken, monumenten, diverse musea en andere bezienswaardigheden. Er zijn een aantal begeleide stadswandelingen en rondvaarten waar u gebruik van kunt maken maar u kunt natuurlijk ook zelfstandig de hort op.

Voor de actievelingen zijn er genoeg festivals en evenementen te bezoeken in verschillende genres. Zo zijn er cultuurfestivals zoals Cultifest waar jong en oud activiteiten kunnen doen, concerten kunnen bekijken, workshops kunnen doen, lekker kunnen eten en drinken en natuurlijk de achtergronden van verschillende culturen kunnen ontdekken. Verder zijn er vele dagjes uit te beleven in de vorm van leuke tentoonstellingen en (zakelijke) beurzen tot aan de gezellige bloemenmarkt aan de oude gracht.

Natuur

Naast de bijna middeleeuwse binnenstad met haar prachtige grachten is Utrecht ook rijk aan natuur. Bezoek de alom bekende Botanische tuinen en Oude Hortus waar u een zeer uitgebreid scala aan planten en bloemen zult tegenkomen. Fort Rijnauwen staat ook in Utrecht en is het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie! Het is een cultuurhistorisch monument maar omdat het fort zolang afgesloten is geweest daarom ook een prachtig natuurgebied geworden.

Verblijven

Al dit leuks in Utrecht is moeilijk in 1 dag te proppen. Als u op vakantie gaat naar Utrecht overweeg dan om in Britt’s BnB te verblijven. Dit is een hele knusse en gezellige bed en breakfast vlakbij Utrecht. Veel mensen willen wel naar Utrecht op vakantie maar trekken de drukte en/of de hoge hotelprijzen niet. Vanaf nu kunt u rustig in uw eigen appartement net buiten Utrecht verblijven. Vanaf de BnB is Utrecht makkelijk met openbaar vervoer of met de auto te bereiken. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.