Vanwege klachten naar de orthodontist

Als spieren rondom iemands kaak niet goed werken, kunnen er allemaal klachten ontstaan. Naast kaakpijn kunnen mensen dan last krijgen van allemaal bijkomende klachten zoals hoofdpijn, nekklachten, keelklachten, dichtzittende oren, oorpijn, kiespijn, problemen met protheses of klachten rondom de ogen.

De beste manier om van deze klachten af te komen is door op bezoek te gaan bij de orofaciaal therapeut. De orofaciale therapeut kan je helpen met kaakfysio om van deze klachten af te komen. Meestal maakt kaakfysio deel uit van een bredere behandeling. Omdat er meestal meer dingen niet helemaal goed zijn en er samen voor zorgen dan een cliënt deze klachten heeft. Door deze verschillende dingen allemaal aan te pakken, kan de cliënt uiteindelijk van zijn klachten af komen.

Zo kan een kaakontsteking bijvoorbeeld ook veel klachten met zich meebrengen en kan daardoor een kaakcorrectie nodig zijn. Als iemand zowel een kaakontsteking heeft als minder goed functionerende spieren, is het minder duidelijk wat er allemaal aan die persoon mankeert. Deze persoon heeft dan ook twee behandelingen nodig om van al zijn klachten af te komen. Deze behandelingen kunnen meestal wel gelijktijdig worden uitgevoerd. Zo komt het dat mensen meestal niet meer dan vijf jaar bij een orthodontist zitten. Het gebeurt best veel dat mensen in twee jaar tijd al weg zijn, omdat ze geen last meer hebben van de klachten waar ze in het begin voor kwamen.

En dat is maar goed ook, want het is helemaal niet leuk om naar een orthodontist te moeten gaan. Niemand gaat naar een orthodontist toe omdat het kan, want een orthodontist wordt niet altijd vergoed door de verzekering waardoor je het zelf moet betalen. Mensen die naar de orthodontist gaan doen dat meestal omdat ze ergens last van hebben en niet omdat ze graag een beter of mooier gezicht willen hebben.