Vastgoed onderhoud bij een vastgoed beheerder

Een vastgoed beheerder helpt VvE’s met het onderhoud van hun pand. Een VvE is verplicht om een MJOB op te stellen. Een vastgoedbeheerder kan daarbij helpen. Daarnaast bieden vastgoedbeheerder vaak ook andere diensten aan om de VvE werk uit handen te nemen.

In een Meerjarenonderhoudsbegroting staat wanneer welke onderdelen van het pand moeten worden vervangen. In de MJOB is altijd een levenscyclus van de onderdelen opgenomen. Deze levenscyclus zorgt ervoor dat er kan worden berekend wanneer alle dingen aan vervanging toe zijn en kan er een begroting voor een aantal jaar worden gemaakt. Naast de levenscyclus is het verstandig om een conditiemeting te laten doen op alle onderdelen van het pand. Een conditiemeting laat zien hoeveel jaar het onderdeel vanaf het moment van meten nog mee kan. Hierdoor kan nog preciezer worden ingevuld welke dingen wanneer moeten gebeuren. Uiteindelijk worden deze gegevens samengebracht en wordt er een planning gemaakt. Deze planning laat zien welk onderhoud wanneer moet worden gedaan. Aan de hand van deze planning kan worden berekend hoeveel er elke maand bij elkaar moet worden gebracht. Dit is dan de uitkomst van de MJOB.

Naast de MJOB biedt de vastgoedbeheerder vaak ook een dienst aan om het dagelijks technisch onderhoud te regelen. Dit heeft ermee te maken dat de VvE verplicht is om een reservefonds te hebben waaruit al het noodzakelijke onderhoud kan worden betaald. Het dagelijks technisch beheer is een abonnement bij de vastgoedbeheerder om al het onderhoud wat tussendoor komt te regelen.

Door deze twee diensten wordt al het vastgoed onderhoud geregeld en hoeft de VvE zich niet meer druk te maken over al het onderhoud. Dit is ook niet waar mensen van de vereniging op zitten te wachten. Zij willen niet dat ze als ze thuis komen zich over heel veel dingen moeten druk maken en daar zorgt de vastgoedbeheerder voor.