Veel mensen zijn werkloos tegenwoordig

Door de economische crisis zijn erg veel mensen werkloos in Belgiƫ en Nederland. Zelfs mensen die al jaren lang voor een bedrijf werkzaam zijn geweest staan vandaag de dag op straat.

Er zijn natuurlijk veel verschillende oorzaken waarom men zijn of haar baan kwijt raakt.werkloos Echter hoe je werkloos bent geworden is eigenlijk niet van belang. Wat wel van belang is, dat jij gebruik maakt van de rechten die je hebt. Veel mensen weten namelijk niet wat hun rechten en plichten zijn als ze werkloos zijn geworden. Heb je recht op een ww uitkering of zelfs een ontslagvergoeding? Dit zijn allemaal belangrijke vragen, waar je graag een antwoord op wil hebben.

Werkloos en nu?

Vaak kun je deze informatie niet krijgen van jouw oude werkgever, daar deze vaak zo min mogelijk wil betalen en zo makkelijk mogelijk van jou af willen komen. Door de nieuwe regels die zijn ontstaan in crisistijd, is het voor werkgevers vaak makkelijker geworden om personeel te ontslaan, maar hier gelden echter wel de nodige regels. De uitkerende instanties zoals bijvoorbeeld het UWV, kunnen jou vaak wel uitleggen waar je recht op hebt. Ook op de website geldmax kun je informatie vinden over werkloosheid.

Door zelf voldoende informatie in te winnen ben jij er een stuk zekerder van dat je krijgt waar je recht op hebt. Je kunt er dan namelijk alles aan doen om te krijgen waar je recht op hebt, dit gaat erg moeilijk als je niet precies weet wat er mogelijk is. Als jij denkt dat je nergens recht op hebt of aanspraak op kunt maken, dan kun je toch beter jezelf goed laten informeren, daar lang niet alle regels bekend zijn bij vele mensen.