Vergoeding krijgen van een autosloperij

Velen die van hun voertuig af willen, willen eerst graag weten of ze nog wat geld kunnen krijgen voor de voor hun sloopwagen? Een (klein) geld bedrag krijgen van een sloperij den Haag is wel altijd het geval, maar hierbij is het wel belangrijk om te weten om welk voertuig het gaat. Een nieuwere auto is nu eenmaal wat meer waard. Al is het natuurlijk relatief, want een auto die naar een autodemontage gaat is nu niet bepaald nieuw meer. Een sloopauto is een oude auto en een oude auto verkopen betekent niet dat je er veel geld aan gaat overhouden.

Nu weten maar weinig mensen wat hun auto precies waard is. Voordat je weet wat je voor je voertuig krijgt, moet je je voertuig door iemand met verstand van auto’s laten taxeren. Dit kun je laten doen door een bekende, je kunt het ook door de sloperij laten doen, maar zij zullen je voertuig waarschijnlijk lager inschatten dan de daadwerkelijke waarde van de auto. Je kunt de sloopauto ook bij meerdere sloperijen aanbieden, maar je moet er ook niet vanuit gaan dat je veel geld overhouden aan de sloopauto.

Het taxeren van een sloperij is eigenlijk wel enigszins een subjectieve aangelegenheid. Er zijn uiteraard ook bedrijven die fair te werk gaan, maar het is helaas in de autobranche zo dat veel bedrijven de prijs nogal eens opdrijven wanneer iemand moet betalen en de prijs aanzienlijk lager doen uitkomen wanneer ze zelf een auto willen opkopen. Het kan dan zijn dat ze een sloopauto gaan afkraken.