Verras jouw vrienden met je kennis over bieren

Iedereen kent wel iemand die graag een biertje lust. Een heerlijk koud biertje is altijd welkom op een warme dag, zoals afgelopen zomer met heerlijke tropische dagen. Maar ook in de herfst is zo’n biertje op z’n plek. Wellicht na een lekkere boswandeling of na het uitwaaien op het strand. Maar weet jij eigenlijk wel waar die lekkere koude rakker vandaan komt?

 

Korte geschiedenis van bier

Bier is een vergiste drank van suikers welke voornamelijk verkregen zijn uit mouten. De mouten bepalen voor het grootste deel de smaak van het bier. Voor de productie van bier wordt gist gebruikt dat suiker kan omzetten in alcohol (ethanol) en koolzuur.

Bier is de oudste en meest geconsumeerde alcoholische drank ter wereld, en op water en thee na de populairste drank.

 

Meer weten over bier

Als je het leuk vindt meer te leren over bier en het leren proeven van bieren, dan kun je nu een Bierista bieropleiding volgen!

Je kunt thuis een online cursus volgen en op deze manier meer leren over bier en het drinken van bier, en dat alles vanuit je luie stoel.

De Bierista cursus bestaat uit twaalf delen, waarin je van alles leert over het brouwproces, de grondstoffen, bier & food, bierstijlen, de geschiedenis, biercultuur en nog veel meer. Elk deel bevat een stuk theorie met veel foto’s, video’s en infographics.

Gedurende de opleiding krijg je deze kennis op een heel leuke en informatieve manier en zul je zien dat jij binnen no time jezelf Meester in Bier mag noemen.

 

De bieropleiding

De totale opleiding volg je online en het kost ongeveer acht uur in totaal. Jij bepaalt op welk moment je van start gaat en hoe snel je de opleiding afrondt. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je 90 dagen de tijd hebt om je examen af te leggen vanaf het moment dat je voor het eerst inlogt.

Het volgen van de bieropleiding is één groot avontuur. De ervaren reisleiders Alain Schepers, Arvid Bergström, Jet van de Griendt, Bas Schampers, Pepijn van der Waa en Frouke van Loo nemen je mee door de biertraining. Laat je meeslepen door hun enthousiasme.

Natuurlijk is het halen van een bierdiploma niet gratis, maar duur is het absoluut niet. De Bierista Bieropleiding kost nu tijdelijk € 99,-. En dan krijg je buiten de opleiding ook het bierpack met twaalf verschillende bieren, het eindexamen en een persoonlijk bierdiploma! En natuurlijk die felbegeerde titel: Meester in Bier!

 

Bierista zijn heeft veel voordelen!

Als Bierista word je op de hoogte gehouden van en regelmatig uitgenodigd voor bijzondere bierevents. Er worden bezoekjes georganiseerd aan verschillende brouwerijen, bierproeverijen, taptrainingen en workshops.

Daarnaast krijg je fikse kortingen op o.a. bierglazen, bierboeken, festivalkaarten en nog zoveel meer zoals: een rondleiding bij DAVO Bieren, de stadsbrouwerij van Deventer, een bezoek aan de Grolsch brouwerij in Enschede en een bezoek aan de brouwerij van het Nederlands Openluchtmuseum.

Buiten allerlei leuke events die je kunt bijwonen, kun je ook je kennis delen met je vrienden en familie. Je kunt ze laten zien dat je een Meester in Bier bent met het fraaie persoonlijke certificaat dat je na afronding van de opleiding thuis per post opgestuurd krijgt. Een diploma waar je echt trots op mag zijn!

En als je de Bierista Bieropleiding hebt gevolgd, kun je nog meer bierkennis opdoen. En dat is gratis voor Bierista’s. Hierbij kun je denken aan korte cursussen waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd wat het verschil is tussen Witbier en Weizen.  En door het doorlopen van de onlinecursus Trappisten vs. Abdijen, kan jij straks iedereen vertellen waarom Trappistenbieren zo bijzonder zijn en wat het verschil is met een abdijbier. Dit en meer vind je op Bierista.nl.

 

Deel de passie!

Niks is leuker dan je passie delen. Het certificaat halen is leuk voor jezelf én voor de mensen om je heen. Buiten het erover kunnen vertellen, kun je natuurlijk ook je vrienden, familie en kennissen trakteren op hele leuke bierpakketten. Nu kun je de ontvanger van die bieren tenminste vertellen waarom je juist dié bieren hebt gekozen.

Op de website van cadeauwarenshop.nl kan je voor je familie, vrienden en kennissen hele leuke bierpakketten aanschaffen. Het aanbod is ongelooflijk groot en divers. Echt voor ieder wat wils en als Bierista is het nu geen uitdaging meer het juiste bier te kopen voor die vriend die wel een leuk pakket van speciaalbiertjes kan gebruiken!