Vind een goede nieuwe werkgever

Outplacement zorgt altijd voor gemengde gevoelens. Het is vaak een vervelende stap voor de werkgever en werknemer, maar het betekent aan de andere kant dat je weer aan een nieuw avontuur begint. Soms ontkom je niet aan outplacement. Soms kun je iets niet meer genezen en kan je beter de verstandigste keuze maken en uit elkaar gaan. Op het moment dat de wegen zich scheiden krijg je vaak een keuze. Je kan kiezen voor een geld bedrag of een outplacement traject.

CarriĆØrepoort is een bedrijf dat gespecialiseerd is in outplacement. Zij weten precies wat de gang van zaken is door jarenlange kennis en expertise. Maar wat doet een outplacementbureau precies en wat kan je verwachten als je een traject ingaat?

Het is kort door de bocht inzicht krijgen in jezelf. Wat wil je, wat heb je te bieden en wat verwacht de markt van je. Wat je wilt is lastig om te bepalen. De tip die ik je altijd mee geef is kijken naar wat je niet wilt. Vaak blijft er dan over wat je wel wilt. Ook moet je goed kijken naar de fouten en verbeterpunten van je vorige baan om ervoor te zorgen dat je beter terecht komt. Dit soort vragen worden beantwoord door een loopbaancoach. Voordat je een loopbaancoach krijgt toegewezen wordt er eerst een vrijblijvende intake gedaan. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van jou en krijg je een coach toegewezen die het best bij jou past.

De kosten van een outplacement bedragen ongeveer 1900 euro. Deze kosten zijn voor het gehele traject. Je kan er voor kiezen om ook delen van het traject te volgen. Op deze manier bespaar je in de kosten en volg je geen overbodige onderdelen van het traject. Met behulp van de juiste loopbaanbegeleiding zorg jij ervoor dat je je werkloosheid geen hardnekkige werkloosheid wordt en kan je snel weer aan het werk. Hierdoor hoeft de werkgever ook geen MTO uit te voeren want hij weet dat het goed zit.