Voordelen van een GPS tracker in auto voor de ondernemer

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een GPS tracker in auto te plaatsen. Sommige bedrijven met een groot wagenpark laten dit zelfs bij alle auto’s doen zodat er gecontroleerd kan worden hoe er wordt gereden met de auto’s maar het kan ook helpen met de rittenregistratie. De belangrijkste voordelen van een GPS tracker in auto lees je in dit artikel.

 

Mogelijkheden van actieve GPS trackers

Een actieve GPS tracker verhoogt de beveiliging van de een auto. Wanneer een actieve GPS tracker is ingebouwd kan je op elk moment checken waar de auto zich bevindt. Een ingebouwde actieve GPS tracker kan de politie ook helpen om de auto terug te vinden doordat het signaal wordt doorgegeven aan een mobiele telefoon of pc.

 

Automatische rittenregistratie

Handmatige rittenregistratie is veel gedoe en kost veel tijd. Ook heb je een grotere kans op fouten. Met behulp van een GPS tracker kan je een automatische rittenregistratie starten. Elke rit krijgt een label, zakelijk of privé. Je kan er dan voor kiezen om maandelijks een overzicht te krijgen of het real-time inzien in een web portaal. Je kan er zelf voor kiezen hoe verschillende ritten worden gelabeld. Voor ondernemers is het dus handig om een hoop administratieve rondslomp te vermijden. Hierdoor is de kans op fouten en dus hoge boetes van de Belastingdienst minimaal.

 

Rijgedrag van de bestuurder

Je gaat graag uit van de integriteit van je werknemers in de auto’s van het bedrijf en hoopt dat zij zich gewoon aan alle verkeersregels houden. Zodra er iets gebeurd ben je sterk afhankelijk van de verhalen van je chauffeurs. Je kan natuurlijk een sticker op de achterruit plaatsen met de vraag ‘hoe is mijn rijstijl?’ met daarbij een telefoonnummer, maar er zullen maar weinig mensen zijn die dit daadwerkelijk doorgeven. Door middel van een GPS tracker kan je zien hoe snel er wordt gereden, hoe er wordt geaccelereerd en zelfs wordt geremd. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een zakelijke tankpas wel heel veel wordt gebruikt en dit kan een gevolg zijn van te sportief rijgedrag. Door je werknemer hier op aan te spreken kan je boetes en brandstofkosten besparen.