Waar dient een autosloperij voor?

Een autosloperij is een bedrijf dat in het leven is geroepen om oude auto’s op verantwoorde manier uit elkaar te halen. Hoofddoel is om zo min mogelijk daadwerkelijk afval te produceren en het milieu daardoor te ontlasten. Hiervoor zijn strenge regels vanuit de overheid opgesteld, waaraan de autosloperij zich moet houden. Hier wordt ook zorgvuldig op toegezien.

 

Een autosloperij Den Haag weet dan ook goed aan welke regels ze gebonden zijn en waar ze rekening mee moeten houden bij het uit elkaar halen van auto’s. Ze hebben tot taak om zoveel mogelijk van de auto te behouden en onderdelen zoveel als kan her te gebruiken. Vaak zijn deze onderdelen minder beschadigd en kunnen ze opnieuw worden aangeboden voor verkoop. Doordat het om tweedehands producten gaat, zijn ze goedkoper dan als je dezelfde producten in een winkel zou kopen. Dit is voor consumenten uiteraard zeer gunstig en aantrekkelijk. Ook kunnen ze hun auto bij een autosloperij vaak goedkoper laten repareren. Allemaal voordelen die een autosloperij tot een aantrekkelijke plek maken als het gaat om auto’s.

Meestal kun je ook op het internet kijken naar de sloperijen bij jou in de buurt. De meest professionele sloperijen hebben tegenwoordig ook gewoon een website en hier zie je wat ze doen, eventueel welke onderdelen ze op voorraad hebben en de contactgegevens. Soms ook een formulier waar je een sloopauto kunt aanmelden. Zo kun je op korte termijn al te horen krijgen wat jouw sloopauto mogelijk waard is en wat de verdere procedure is van het sloopbedrijf.