Wat doet u deze zomervakantie?

Dit jaar zijn er ook weer veel enquêtes gehouden  naar de plannen van de Nederlander tijdens de zomervakantie. Zo is er ook weer de Vakantiegeldenquête 2015 van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Hieruit komen altijd interessante gegevens die u hieronder kunt lezen.

Het blijkt dat dit jaar niet iedereen een vakantie spanje boekt  want ongeveer een kwart van de Nederlanders brengt dit jaar de vakantie thuis door. Niet geheel verassend blijkt het hier vooral om de huishoudens met een inkomen beneden modaal te gaan. Voor degene die niet exact het modale inkomen weten, dit ligt op zo’n 1750 euro per maand. Daarnaast blijkt uit de enquête dat ook veel alleenstaanden het land niet gaan verlaten.

Als we gaan kijken naar hoe vaak mensen op vakantie gaan blijkt dat ongeveer 20 procent van Nederlanders twee keer per jaar op vakantie gaat. Zo’n 15 procent van de Nederlanders gaat dit jaar drie keer of vaker op reis. Dit blijken ook allemaal mensen te zijn  met een hoog inkomen, anders is het natuurlijk ook allemaal niet te betalen. Niet alleen gaan mensen met een hoog inkomen vaker op reis ze doen dit ook nog eens langer. Mensen met hogere inkomens gaan meestal twee tot drie weken op vakantie. Huishoudens met een laag inkomen gaan doorgaans hooguit een weekje weg. Zij hebben bijna geen ruimte in hun budget om op vakantie te gaan, zo heeft het Nibud berekend.

Kijken we naar de favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlander dan zitten hier ook weinig verassingen tussen. Zo gaat de Nederlander graag naar Frankrijk en zijn ook de spaanse bestemmingen erg in trek. Je ziet dat ook steeds meer Nederlanders graag een vakantiehuis huren in plaats van naar een camping of een hotel te gaan. Wat zijn eigenlijk uw plannen voor deze zomer?