Wat is de eenvoudigste methode om een back-up te maken?

Veel mensen zijn ondertussen reeds overgestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10, met een nieuw besturingssysteem komt natuurlijk de schrik van: zal ik er mee kunnen werken? Of hoe kan ik mijn gegevens zoals foto’s of documenten veilig stellen? Voornamelijk krijg ik als computer hersteller veel te horen: Hoe kan ik een back-up maken van mijn documenten en gegevens.

Back-up

Bij deze herhaaldelijke vraag zag ik dan ook de noodzaak om eens ietwat dieper in te gaan op de materie betreffende het maken van back-ups.

In dit korte artikel leg ik de meest basic methode uit die in mijn ogen nog steeds het beste werkt. Je hoeft helemaal geen dure back-up programma’s aan te kopen om een deftige back-up van uw gegevens te maken.

Windows is in principe gebaseerd op het eenvoudig slepen tussen verschillende kaders of ook “Windows” genoemd. Vandaar trouwens de naam “Windows”.

Om een eenvoudige back- up te maken dien je volgende stappen te ondernemen.

  1. Je opent uw bronbestand, dit is het bestand of de map die op de computer staat. Bijvoorbeeld de map “afbeeldingen” onder de gebruiker op de computer. Dit scherm zet je voor het gemak op de linkerhelft van uw monitor.
  2. De tweede en laatste stap is het aansluiten van uw externe harde schijf, waarbij meestal vanzelf een nieuw kader opent met de back-up schijf. Hier hoef je enkel de betreffende map van het linker kader over te slepen naar het rechter kader. In Windows 10 krijg je hierbij nog een hulpveldje onder de cursor die  zal zeggen “kopiëren naar”.

Wanneer je het bestand loslaat in het kader van uw externe harde schijf, zal het bestand er naar gekopieerd worden.

Dit was heel kort het basisprincipe van het maken van back-ups in Micorosft Windows. Mocht je alsnog problemen ondervinden, of eventueel een back-up schijf wensen aan te schaffen, verwijs ik u door naar een ervaren computer hersteller die u de nodige uitleg kan verschaffen waarop je best dient te letten bij het kopen van een back-up schijf.