Wil je jouw autohistorie achterhalen via het internet? Dat kan

Door je kenteken in te voeren via de site Kentekencheck.nu kun je jouw autohistorie checken. Dat is erg nuttig en zinvol wanneer je wilt weten hoe jouw auto de laatste APK heeft doorstaan. Of je kunt inzien hoeveel en welke schade jouw auto in het verleden geleden heeft. Of je staat bij een autodealer en bent van plan om een tweedehands voertuig aan te schaffen maar vertrouwt de dealer niet helemaal en wilt zekerheid in zaken. Ook de RDW heeft gegevens van jouw auto in bezit. De RDW heeft een landelijke database opgezet met autogegevens. De kans is groot dat jouw auto hier ook in staat.

Wat kan ik allemaal inzien qua autogegevens?

Naast de autohistorie kun je ook de waarde van jouw auto (of eentje die jij op het oog hebt) laten bepalen, het BPM laten berekenen, de wegenbelasting laten berekenen, de autoverzekering laten berekenen of de autofinanciering laten berekenen. Ook andere gegevens zoals het bouwjaar kun je raadplegen en inzien. Verschillende sites hebben deze informatie voor jou. Voor de berekening van autoverzekeringen raadpleeg je bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij.

Is dit gratis?

Het kan zijn dat sites een kleine vergoeding vragen voor een kentekencheck. Laat je hierdoor niet afschrikken. Het is immers een goede zaak om te weten wat de vermogens en de waarde van jouw auto is. Echter, het gaat veelal om gratis basisgegevens die je te zien krijgt. Voor betrouwbare gegevens kun je het best naar de RDW gaan. Je autohistorie checken via Kentekencheck.nu is daarnaast ook zeker raadzaam.