Zit jij op je plaats?

Het doen van werk dat echt bij je past is belangrijk. We brengen een enorm deel van ons leven door op de werkvloer en daarom is het wel belangrijk dat je een job heb waar je op je plek zit. Waar je je ei kwijt kan en waar naar je (bijna) elke dag met plezier naar toegaat. Toch is dit lang vanzelfsprekend. Er zijn genoeg mensen die de verkeerde studiekeuze hebben gemaakt en daarmee de basis hebben gelegd voor een baan die ze eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden. Toch maar de studie afmaken om dat papiertje in ieder geval te hebben was dan vaak de reden. Voor mensen die het niet naar hun zin hebben zijn hier een aantal tips.

Doe je best en zorg ervoor dat je goed wordt in je vak. Als je jezelf maar blijft vertellen hoe ongelukkig je van je werk wordt schiet niemand daar wat mee op, vooral jijzelf niet. Dus steek gewoon die handen uit de mouwen en ga keihard werken. De baas zal het opvallen en wie weet maak je wel promotie naar een functie die je meer ligt. Het is hierbij handig om doelen te stellen die meetbaar zijn. Deze doelen moeten uiteraard wel realistisch zijn, maar ook zeker niet te makkelijk.

Wanneer je echt zeker weet dat het niks voor jou is kun je ervoor kiezen om een gespecialiseerd bureau in te schaken, zoals carrierepoort. Zij helpen je dan met het vinden van je interessegebied. Dat is het belangrijkste om eerst te doen, want zonder dat je weet wat je echt leuk vindt kan er ook niks anders gezocht worden. Vervolgens kunnen ze de loopbaanbegeleiding starten en je helpen met het vinden van een nieuwe job. Er zijn al veel mensen die met succes een nieuwe baan hebben gevonden door gebruik te maken van dergelijke diensten.